es

Joves i ciència 2024

Laia Murillo, alumna de 4t d’ESO ha estat seleccionada per participar al Programa Joves i Ciència 2024. S’han presentat més de 900 candidats d’arreu de Catalunya i després d’un procés de selecció molt exigent, han obtingut plaça 50 nois i noies.

Joves i Ciència és un programa d’excel·lència que organitza la Fundació Catalunya la Pedrera, adreçat a estudiants de 4t d’ESO amb talent i inquietud per a la recerca i amb l’objectiu de fomentar vocacions científiques. El programa té una durada de 3 anys i es divideix en tres fases. A la primera, els alumnes participen a una estada científica de 15 dies a Món Natura Pirineu on s’especialitzen en un dels cinc projectes. La Laia Murillo ha triat “Explorant i aplicant la biologia molecular, des de l’enginyeria genètica fins a les nanomàquines” projecte liderat per investigadors de la Universitat d’Oxford i de la Universitat de Califòrnia-Los Angeles.

Al llarg dels propers cursos de Batxillerat, la Laia podrà experimentar la recerca en primera persona, ja que s’incorporarà a equips nacionals i internacionals.

Esperem que aquesta experiència científica sigui extraordinària i que desperti moltes més vocacions entre el nostre alumnat.

Felicitats Laia!!!