es

Robòtica i Tecnologia

board-circuit-board-circuits-825258

Endinsa’t al món de la Robòtica i Tecnologia

Imagina, dissenya, construeix i programa

Des de l’escola entenem la robòtica educativa com una eina més per apropar l’aprenentatge als nens.     

  • Iniciar-se, des de P3 fins a l’ESO, en el llenguatge de programació d’una manera natural.
  • Desenvolupar l’aprenentatge per indagació.
  • Valorar la robòtica educativa com un recurs més per a l’assoliment de les competències.
  • Fomentar la creativitat.
  • Despertar la curiositat pel món de la robòtica.
IMG_20190322_103957ret

A Educació Infantil iniciem la robòtica amb la manipulació i programació amb BeeBots donant ordres adequades i correctes per arribar a l’objectiu marcat. També utilitzem el robot amb veu DOC per realitzar recorreguts amb el seu taulell.
Ens iniciem amb el robot que dibuixa, el Probot, descobrint un món ple de possibilitats a idear i despertem la nostra creativitat.

A Educació Primària treballaran col·laborativament i en equip en la programació dels robots Edison.

A Cicle Inicial s’introdueix l’aventura de la programació amb jocs i activitats en línia com el “BotLogic” i el “Lightbot” des del taller d’informàtica.  Es comencen a treballar seriacions i el mode de programació amb blocs des de la pàgina Code.org. Comencen a experimentar amb els robots Edison practicant l’assaig-error per aconseguir superar reptes senzills.

A Cicle Mitjà comencen a realitzar animacions interactives utilitzant l’entorn Scratch. En petits grups de treball dissenyen circuits per utilitzar amb els robots edison. S’inicia la programació d’aplicacions interactives utilitzant el robot Edison.

A Cicle Superior es programen aplicacions interactives utilitzant l’entorn Scratch. Es realitzen diferents muntatges com una excavadora, un braç robòtic amb la programació d’estructures a l’ordinador: condicionals, iterativitat, les variables i les funcions.

A 1r d’ESO realitzem projectes sobre ciències naturals: aprenem el funcionament del laboratori de Química, viatgem pel Sistema Solar, construïm naus espacials i astronautes.

En CiT ens endinsem en l’apassionant món dels primers jocs d’ordinador amb Scratch, aprenent el “llenguatge de les màquines” per aplicar-lo a dispositius fabricats amb arduino.